Saturday, September 21, 2013

Mesyuarat Malaysia Nizamudin 1

Bahagian 1 (sebelum dan sesampai Nizamudin)

 (tuan-tuan yang tidak pernah ikut keluar 3hari, 40hari atau 4bulan mungkin kurang faham dengan beberapa istilah dan maksud cerita di posting ni. So, nak tahu kena ikut ler jemaah tabligh keluar 3 hari dulu. amacam ada berani??)
(rakan2 seusaha yang dah biasa keluar pula....posting ini sekadar catatan2 aku saja, nak dapatkan karkuzari penuh dan keputusan mesyuarat nizamudin, tuan2 kena datang sendiri ke mesyuarat halqah dan mesyuarat markas masing2.... karkuzari dari markas dan halqah lebih khir berbanding karkuzari dari alam maya ni....) 

Debaran Sebelum ke India...
Sebaik sahaja dapat tahu nama aku terpilih untuk hadir Mesyuarat Malaysia di Nizamudin India bagi tahun 2013... macam2 perasaan datang. Pertama sekali memang syukur sebab Allah swt pilih, then perasaan teruja yang amat sangat nak mengadap para masyaikh di Banglawali Masjid (last datang Nizamudin tahun 2008 masa kluar masturat 40hari).
(Banglawali Masjid)


Masa Mesyuarat tahun 2011 dulu pun, MasyaAllah...hanya Allah swt sahaja tahu macam mana frustnya aku bila dah lulus tafakud untuk hadir, dah beli tiket dah, tiba2 tak dapat ke India kerana gagal mendapat visa India ....perghhh kecewa tahap gaban beb....Kerisauan ni ler yang membelanggu aku...  kisah sedih tu korang boleh baca kat sini... "kita hanya merancang"

 Apapun semuanya dengan pilihan Allah swt..... sekiranya telah tertulis 'garam chai' kat Nizamudin tu milik aku, takder siapa boleh menghalang untuk aku sampai ke sana... Dengan tawajuh dan dengan penuh pengharapan pada Allah swt.... aku terus berharap dan berharap dan berharap...
Sebagai langkah permulaan untuk ke sana... Visa India perlu aku perolehi dahulu, setelah lulus tafakud dengan Syura Ipoh dan Syura Malaysia....penghujung bulan May 2013, apa lagi...aku pun apply Visa India dengan tawajuh dan doa pada Allah swt....dan...jeng jeng jeng....

Alhamdulillah,.... akhirnya berjaya dapat Visa Ke India, dorang bagi 6 bulan multiple lagi..... Step pertama selesai.... kena tawajuh untuk step kedua pulak....nak beli tiket ke India....check Air Asia, xder penerbangan ke Delhi, Air Lanka, Air India, Biman, Thai Airways.... last sekali didapati Malaysia Airline yang ok, sebab penerbangannya terus ke Delhi, xder transit di tempat2 lain...dan alhamdulillah.... akhirnya....

Tiket pun berjaya di perolehi...... Alhamdulillah syukur, step seterusnya, kena mohon kelulusan ke Luar Negara dan permohonan cuti rehat pula. Apa lagi, mengadap pengetua aku ler, sebelum tu kena solat hajat dulu...yang beri cuti adalah Allah swt...yakin kena betul beb!....dan alhamdulillah dengan izin Allah swt jua, permohonan ke luar negara lulus dan cuti aku juga lulus.... Allah swt permudahkan jalan.... tangga nizamudin semakin nampak dah ni...... Ya Allah, permudahkanlah segalanya.....

JUMAAT 6 SEPTEMBER 2013 -
Flight aku ke Delhi jam 6.25 ptg.....aku bersama beberapa rakan seusaha dari Ipoh tiba di KLIA dalam jam 4.30 ptg.... MasyaAllah, KLIA dipenuhi manusia2 lelaki yang 'rambut mereka panjang di dagu' (orang lelaki berjanggut ler tu)...... ada yang berjubah, ada yang berkurta ada yang berbaju melayu dan ada juga yang berbaju batik dan ber'tshirt'......dan aku macam biasa....dengan kurta saja bhai...

 ...Urusan check-in selesai, lebih kurang jam 6.25 ptg.... terbanglah aku ke bumi India....perjalanan lebih kurang 5 jam. Sampai sahaja di Indra Gandhi, Airport, Delhi India.....MasyaAllah, Airport sudah ada perubahan, beb....agak bersih jugak berbanding 5 tahun yang lalu.... dan seperti biasa, mula mencari teksi untuk ke Banglawali Masjid...perjalanan dari airport lebih kurang 45minit.
(pemandangan di luar Indra Ghandi Airport, Delhi India.... urusan mencari teksi ke Nizamudin)

Sebaik sampai di Banglawali Masjid, Nizamudin.... baru habis Program bacaan Hayatus Sahabah yang dibacakan oleh Maulana Saad.... kerana keletihan, perjalanan yang memenatkan.....sebaik selesai solat.... aku terus bentang bedding dan terus zzzzzzzz.....

Okey, tunggu untuk posting seterusnya.....moga Allah swt beri kekuatan dan kelapangan untuk aku catat catatan-catatan yang sempat dibuat dari kata-kata eldest dan nasihat2 masyaikh di sana.....tunggu.... :)

1 comment:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

Anda juga mungkin meminati:

Related Posts with Thumbnails